Про це пише Громадська організація «Розвиток громади».

Нагадаємо, що у грудні 2016 року в ангарі у Рясному на території «Львівхімсільмашу» без жодного дозволу «на випадок екстремальної ситуації» змонтували надсучасну пресувальну лінію. Вартувало це обладнання, зі слів міського голови, «символічні 10 гривень оренди» на місяць. Будівлю металевого ангару площею 1588,9 кв. м ЛКП «ТФ «Львіспецкомунтранс» 10 жовтня 2016 року викупило у приватного підприємця за 1 582 560,00 грн, який відповідно отримав право власності на цей ангар всього за 5 днів до продажу, тобто 5 жовтня 2016 року.
 
Оскільки жодного дозволу на пресувальну лінію ЛКП «ТФ «Львіспецкомунтранс» так і не отримали, громада Рясного і ДАБІ міста так і не дали випробувати сумнозвісне обладнання. А 7 квітня 2017 року дуже утаємниченим рішенням виконкому міськрада викупила цю пресувальну лінію для ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» через договір фінансового лізингу за 27 млн 950 446 грн 00 коп.

На цьому мали завершитись втрати коштів міського бюджету на ідею пресування несортованого сміття. ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» отримало обладнання, яке може запускати в роботу один раз на кілька місяців, щоб спресувати вторсировину, відібрану із львівського непотребу. Однак чомусь у листопаді минулого року ЛКП «Зелене місто» оголосило торги на «Фізичну та технічну охорону нежитлової будівлі (складські приміщення) загальною площею 1 588,9 кв.м, що розташовані за адресою: місто Львів, вул. Шевченка, 327Г» за 340 тисяч грн. З багатьох претендентів охочих охороняти ангар з дороговартісним пресом перемогу отримало ЛКП «Муніципальна дружина» з найнижчою ціною у 175 тисяч 600 грн на цей рік.
 
Ідея Львівського міського голови і його радника, а по сумісництву власника компанії «Грінера Україна» Богдана Михалуся пресувати несортоване сміття (що заборонено українським законодавством) у житловому районі Львова, обійшлася бюджету розвитку міста щонайменше у 29 млн 708 тисяч 606 грн. За ці гроші за інформацією Мінрегіонбуду можна було б збудувати 3 дитячих садки на 270 місць, школу на 350 учнів або спеціалізовану лікарню на 45 ліжкомісць.
 
«Хто відповідатиме за таку безгосподарність? І скільки ще обійдеться міському бюджету охорона, і, зрештою, утилізація цієї пресувальної лінії, адже вона пресує за годину стільки ж сміття, скільки продукує місто Львів за цілу добу – ці питання залишаються без відповіді», – зазначають у ГО «Розвиток громади».

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ