Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із представником ГО «Розвиток Громади» Володимиром Беньо.

Згідно з проектом, саме на вулиці Вороного планували збудувати готель із дворівневим підземним паркінгом на 60 місць. Втім, за словами активіста, початково у плані забудови була лише парковка:

«Коли було рішення про розроблення детального плану на виконкомі, пан Чаплінський чітко пояснив, що детальний план території розробляється для проектування багаторівневого паркінгу рамкового типу».

Окрім того, що готель у плані  з'явився буквально нізвідки, обурення місцевих мешканців викликав і той факт, що підземним паркінгом зможуть користуватись лише гості. «Зараз там залишають автівки понад 40 місцевих мешканців», – пояснив Володимир Беньо.

Втім, за його словами, найбільше хвилює місцевих те, що готель планують звести у історичному ареалі міста, що може спричинити тріщини в прилеглих будівлях та просідання дороги поблизу проектованого готелю.

«Мешканці Вороного можуть показати, наскільки катастрофічною є ситуація з їхніми будинками. Вони похилені, і ця стара бруківка вже не витримує. І якщо почнуться підземні роботи, можна лише уявити, що буде в результаті», – зазначив представник ГО «Розвиток Громади».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

&

ІА "Вголос": НОВИНИ