З наближенням холодів батькам доведеться оновити дитячий гардероб і, крім верхнього одягу й взуття, підібрати головний убір. Основні критерії – це здатність зберігати тепло, забезпечувати необхідний рівень комфорту й свободи рухів, зовнішня привабливість. Важливим аспектом є можливість швидко надіти й зняти аксесуар, гіпоалергенність матеріалу.

Для пошиття дитячих моделей часто використовуються вовна, або її поєднання з акрилом. Зупинимося докладніше на окремих пропозиціях:

  • Трикотаж. Еластичний, практичний варіант, але для холодної погоди має бути доповнений теплою підкладкою на флісовій основі.
  • Хутро. Тренд сезону – овчина або кролик, пофарбовані у світлі тони. Як елемент декору можуть використовуватися вставки з різнокольорової шкіри. У таких виробах важлива щільна посадка й наявність зав'язок, які забезпечують фіксацію.
  • Фліс. Теплий синтетичний матеріал, який добре поєднується з хутром, трикотажем та іншими видами тканин.
Важливо правильно визначити розмір головного убору. Затісний варіант стискатиме голову, можлива поява свербежу, а завеликий виріб буде сповзати, не забезпечить необхідний захист від холоду. Також слід враховувати, що під деякі хутряні моделі знадобиться додаткова шапочка з трикотажу.

Далеко не всі діти люблять приміряти головні убори, тому навіть практичний підбір не завжди забезпечує потрібний результат. У магазині малюка насамперед цікавлять іграшки, тому він прагне швидко закінчити з приміркою. Батькам варто заздалегідь визначитись з розміром. Для цього використовуємо звичайний сантиметр або м'яку стрічку. Правильний обхват – над бровами, кінчики вух, опукла частина потилиці. На сайті інтернет-магазину https://panama.ua/ можна підібрати зимовий варіант відповідно до розміру, віку та статі дитини. Основні фасони:

  • Традиційні в'язані шапки. Можуть мати додаткові вушка із зав'язками. Декоровані помпонами, принтами, китичками, бантиками.
  • Шолом. Універсальний варіант для хлопчиків і дівчаток. Плетені вироби часто закривають і шию, а шоломи з непромокальних матеріалів мають теплу підкладку й надійно фіксуються липучками.
  • Берет. Такий головний убір завжди виглядає елегантно й стильно, але більше підійде для школярів. Малюки дуже рухливі – берет може сповзати, тому вуха не будуть надійно захищені від холоду.
  • Панчоха. Такі моделі бувають з відворотом або без нього. Добре прилягають до голови, але відсутність зав'язок і липучок, призводить до того, що вироби під час підвищеної активності можуть сповзати, особливо, якщо допущена навіть невелика похибка при визначенні розміру. Тому найкраще всього вони підходять малюкам, які поки подорожують в колясці або школярам.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ