У листі  зазначено, що Центру протидії корупції інкримінують несплату податків на суму більше 1,3 млн грн, а також про те, що 25 жовтня 2017 року вказане провадження передано до прокуратури Черкаської області «за підслідністю». Однак у чому полягає підслідність регіональної прокуратури – в ГПУ не повідомили, повідомляє портал Наші гроші.

Нагадаємо, справу проти ЦПК розпочала Державна фіскальна служба. Провадження було відкрито за заявою народного депутата Павла Пинзеника, колишнього помічника Миколи Мартиненка. Тепер, відповідно до листа, з’ясувалося, що справа була передана до Генеральної прокуратури, а тепер до черкаської.

У ЦПК розцінюють це як тиск та вважають, що це було зроблено для того, щоб легше отримувати в суді дозволи на всі слідчі дії проти організації.

Жодних підстав, як стверджують активісти, для передачі справи до Черкас немає. Центр протидії корупції зареєстрований та працює в Києві, а провадження було порушено також київським ДФС.

На думку активістів, справу в Черкаси було передано невипадково, оскільки місцеві суди вже раз фігурували в гучних скандалах, підігруючи прокуратурі.

ІА "Вголос": НОВИНИ