Генеральна прокуратура України направила запит до Німеччини на екстрадицію екс-депутата Верховної Ради від Батьківщини, бізнесмена Дмитра Крючкова.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін, передає Інтерфакс-Україна.

«Орган досудового розслідування запросив видачу К., найближчим часом сподіваємося на позитивні новини. Але на все свій час, не буду забігати наперед», – сказав Єнін, відповідаючи на питання, чи є у Генпрокуратури плани наполягати на екстрадиції Крючкова і чи немає до нього питань в українських правоохоронних органів через оприлюднену в ЗМІ інформацію про виведення коштів через його компанію Енергомережа.

Як відомо, екс-нардепа Крючкова затримали в Німеччині 14 квітня 2018 року. Наразі він перебуває під вартою у в'язниці Мюнхена в очікуванні документів на екстрадицію.

Нагадаємо, що журналісти Схем стверджують, що екс-депутат Верховної Ради від партії Батьківщина Дмитро Крючков через керовану ним компанію Енергомережа організовував у 2015 році схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції БПП Ігоря Кононенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ