Генеральна прокуратура підозрює директора та комерційного директора Філії «Панютинський вагоноремонтний завод» ПАТ «Укрзалізниця» в привласненні коштів підприємства шляхом укладання угод з ТОВ «Технорейлгруп» та низкою фіктивних фірм.

Про це пише «Залізниця без корупції» з посиланням на дані судового реєстру, передають Наші гроші.

Згідно матеріалів кримінального провадження №42017000000003423 від 26.10.2017 керівництво філії підозрюються в наданні в 2016-2017 роках незаконних вказівок голові та секретарю тендерного комітету під час проведення публічних закупівель. А саме, надавалися вказівки щодо перемоги на тендерах «Технорейлгруп», з подальшим постачанням держпідприємству товарів за цінами на 40-60% вищими від ринкових.

Також з матеріалів справи відомо, що керівництво Панютинського заводу також підозрюється в ухилянні від сплати податків шляхом оформлення безтоварних операцій із підприємствами, що мають ознаки фіктивності. Зокрема: ТОВ «Гравіта», ТОВ «ЕС-Поінт», ТОВ «Крістанол-В», ТОВ «Спецторгснаб», ТОВ «Стар Пак Груп», ТОВ «Фінко Груп». За версією слідства, філія могла сплачувати кошти за неіснуючі товари і послуги підставним «фірмам-пустушкам».

Відомо, що філія вже уклала 13 угод з «Стар Пак Груп», що яке прокуратура підозрює в фіктивності. Загальна сума цих угод склала 52 млн грн.

«Технорейлгруп» створено у вересні 2016 року і почала перемагати в тендерах «ПВРЗ» буквально з моменту реєстрації.

«Технорейлгруп» також входить в трійку компаній, які СБУ звинувачує постачання в 2017 році непридатного обладнання, виготовленого на підпільній базі на суму 400 млн. грн.

В 2016-2017 роках  директором «Панютинського вагоноремонтного заводу» був Шуляковський Сергій Миколайович, який в травні цього року подав декларацію перед звільненням. Проте на офіційному сайті Укрзалізниці він все ще вказаний як директор філії.

За даними системи «Прозорро», філія «Панютинський вагоноремонтний завод» уклала з «Технорейлгруп» угод на 154,22 млн грн.

Фірма зареєстрована в Полтаві на мешканця Кам’янського (Дніпропетровська обл.) Миколу Сайгученка, він і очолює підприємство. Сайгученко також є співвласником ТОВ «Вагон-Сервіс» з Анатолієм Галигіним.  Ця фірма є фігурантом кримінального провадження в розслідуванні податкової про можливе ухиляння ТОВ «Автопартнер 1» при постачанні Філії «ПВРЗ» ПАТ «Укрзалізниця» колісних пар.

ІА "Вголос": НОВИНИ