Про це повідомив на брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко в четвер, 7 липня, інформує прес-служба відомства

До вказаної схеми причетний колишній міністр екології та природних ресурсів України, власник найбільшої приватної газовидобувної компанії в державі М. Злочевський. Кримінальне провадження розслідують за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах), ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Як повідомив Юрій Луценко, за попередніми підрахунками, розмір несплачених до державного бюджету податків у період 2014-2015 років сягає 1 млрд грн.

Також, за його словами, в рамках цього кримінального провадження досліджують схему останніх місяців щодо ухилення газовидобувних підприємств М. Злочевського від сплати десятків мільйонів гривень шляхом проведення операцій з так званого нетипового експорту.

Наразі тривають обшуки, відшукують та вилучають документи, пов’язані зі злочинною діяльністю, встановлюють коло причетних осіб з числа менеджменту господарюючих структур М. Злочевського та посадових осіб органів державної влади, які йому сприяли.

«Щоб зрозуміти, що означає несплата податків на мільярд гривень, – це четверта частина оборонного бюджету країни із закупівлі техніки та озброєння», – наголосив генеральний прокурор.

ІА "Вголос": НОВИНИ