Про це сказано в повідомленні прес-служби партії.

«Відповідно до постанови Генпрокуратури від 6 березня, досудове розслідування у надуманій проти Саакашвілі кримінальній справі припинено у зв'язку з необхідністю виконання процесуальних дій у рамках міжнародного співробітництва», - сказано в ньому.

Відповідно до постанови генпрокуратури, опублікованої на сайті партії, правоохоронці відправили в Нідерланди запит про надання міжнародної правової допомоги для виконання процесуальних і слідчих дій за участю Саакашвілі.

Зазначається, що відповідно до Кримінального процесуального кодексу досудове розслідування може бути зупинене після повідомлення особі про підозру у разі, якщо є необхідність виконання процесуальних дій у рамках міжнародного співробітництва.

Адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький запевнив, що захист Саакашвілі буде оскаржувати дії Генпрокуратури й вимагатиме не припинення, а закриття цієї кримінальної справи.

Раніше повідомлялося, що під час спецоперації ГПУ та СБУ прослуховували не тільки олігарха-втікача Сергія Курченка, лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі, його соратника Северіона Дангадзе, а ще й офіцера ФСБ РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ