Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук під час зустрічі з родичами воїнів, загиблих під Іловайском, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Зараз закінчена унікальна комісійна судова військова експертиза, яка тривала майже рік і до якої було залучено 31 провідний експерт та спеціаліст, у тому числі з Міністерства оборони, Антитерористичного центру при Службі безпеки України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби", - сказав Сторожук.

"Наявність експертизи дозволяє готувати кримінальне провадження для направлення справи в суд", - сказав перший заступник генпрокурора.

Нагадаємо, в кінці серпня 2014 року при спробі звільнити Іловайськ сили АТО потрапили в оточення з-за вторгнення в Україну російських військ, які поспішили на допомогу своїм "підопічним" з ДНР.

Українські силовики спробували вирватися з "Іловайського котла", проте багато з них загинули в результаті обстрілу військами РФ.

За даними головного військового прокурора, під час боїв у серпні 2014 року під Іловайском Донецької області було 3,5 тис. російських військових.

У кінці серпня 2015 року в ГПУ повідомили, що в боях під Іловайском загинули 366 українських військовослужбовців. Разом з тим, у квітні 2015 року ця цифра сягала 459 бійців АТО.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ