Про це повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

За його словами, процедурно це подання складається з трьох документів, перший з яких – на дачу згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, другий стосується дачі згоди на затримання і третій – безпосередньо арешту Клюєва.

Куценко пояснив, що процедурно цей документ складається з трьох, оскільки це було побажання парламентського комітету з питань регламенту.

«Подання на затримання та арешт Клюєва необхідно для того, щоб суд міг обрати йому запобіжний захід, почалася процедура спецрозслідування й Україна могла оголосити його в міжнародний розшук», – пояснив прокурор.

Як повідомляли, 16 червня генпрокурор України Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт С. Клюєва в рамках нового кримінального провадження проти нього. Однак через двотижневий розгляд регламентного комітету парламентарій сховався від правоохоронців.

На початку листопада стало відомо, що Генпрокуратура відкликала з Верховної Ради подання на затримання та арешт С. Клюєва.

ІА "Вголос": НОВИНИ