Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

«Генеральною прокуратурою України розслідується низка епізодів злочинної діяльності службових осіб ДП «Укрхімтрансаміак», які пов’язані з проведенням на підприємстві удаваних конкурсних торгів, що заподіяло збитки державі на суму понад 230 млн грн. Як встановлено слідством, роботи підрядниками (переможцями тендерів) не виконувались і виконані бути не могли через відсутність у них відповідного промислового устаткування та отриманих у встановленому законом порядку дозволів та ліцензій. Однак, вказані факти не стали на заваді службовцям ДП «Укрхімтрансаміак» у визначенні переможців торгів та наданні останнім передоплати за «роботу» у розмірі від 80 до 100 відсотків.

За результатами проведеного на підприємстві обшуку вилучено документи, що мають значення для кримінального провадження та встановлення обставин вчинених злочинів.

Нагадаємо, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування за підозрою колишнього генерального директора державного підприємства «Укрхімтрансаміак» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На даний час досудове розслідування триває, вживається комплекс необхідний слідчих та процесуальних дій з метою встановлення всіх фактичних обставин вчинення кримінальних правопорушень та притягнення кожної винної особи до кримінальної відповідальності, відшкодування завданих державі збитків», - йдеться у повідомленні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ