Так пояснення дали у ГПУ, пише УП.

Там розповіли, що під час розмов організатор злочину Г. казав про список з 30 осіб, яких планують прибрати окрім Бабченка. Тому правоохоронці вирішили інсценувати загибель журналіста, щоб отримати цей перелік.

«Аби довести до фінальної крапки факт замовлення і виконання замовлення, а потім отримати від замовника той самий список із 30 осіб, мали інсценувати», - пояснила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, цей список врешті-решт отримали.

Голова ГПУ Юрій Луценко уточнив, що удаване вбивство мало на меті «отримати більше інформації про цей список під час другого траншу оплати за виконане вбивство».

Разом з тим, за словами генпрокурора, фейк мав допомогти «відслідкувати зв'язки організатора із замовником після вбивства».

Луценко повідомив, що вдалося зібрати достатньо фактів, які свідчать «на користь російської версії замовника».

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті «швидкої».

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий.

Аркадій Бабченко на сьогоднішній прес-конференції вибачився перед рідними за своє «вбивство».

СБУ оприлюднила відео затримання замовника вбивства Аркадія Бабченка.

ІА "Вголос": НОВИНИ