Про це заявив пізно ввечері 10 серпня заступник генерального прокурора України Євген Єнін у Facebook.

Він також вказав, що за порушення при оформленні громадянства Саакашвілі, які стали причиною його скасування, мають нести адміністративну чи дисциплінарну відповідальність чиновники.

«Але за свою «помилку» має відповісти і громадянин Саакашвілі, який поставив хрестик у графі «під судом та слідством в іноземній державі не перебуваю», а абзацом нижче після «попередження про можливість втратити громадянство України у разі подання неправдивих відомостей» поставив підпис», – написав Єнін на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, Міхеїл Саакашвілі у Грузії перебуває в розшуку за кількома звинуваченнями, що стосуються часу його президентства 2004–2013 років. У Тбілісі заявляли, що будуть домагатися його екстрадиції від будь-якої країни, де той перебуватиме.

Останніми роками він жив в Україні, де отримав українське громадянство і був призначений головою Одеської обласної державної адміністрації. Київ відхилив запити Тбілісі про його видачу.

Після відставки з цієї посади Саакашвілі став різко критикувати владу України і заявляти про свої плани усунути її. Наприкінці липня стало відомо, що Президент України Петро Порошенко своїм указом затвердив втрату Міхеїлом Саакашвілі громадянства України – за повідомленнями, через свідоме подання неправдивих відомостей при набутті українського громадянства.

Сам Саакашвілі на той момент перебував у США.

 

«Вголос»


 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ