Про це інформує прес-служба ГПУ.

Зазначають, що департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Гречковського і його поплічника в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

«Як встановлено слідством, останні шахрайським шляхом намагались заволодіти грошовими коштами у сумі 500 тис. доларів США за нібито допомогу у вирішенні господарського спору в судах трьох інстанцій на користь потерпілого, шляхом впливу на представників судової гілки влади», - зазначили в ГПУ.

Разом з тим, у відомстві заявили, що підозрювані «намагалися ухилитись від ознайомлення та отримання процесуальних документів щодо завершення досудового розслідування».

«Найближчим часом матеріали провадження будуть спрямовані до суду для розгляду по суті», - вказано у повідомленні.

Тепер підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Гречківського підозрюють у замаху на шахрайство, а саме у вимаганні 500 тис. доларів за нібито вплив на прийняття судом необхідного рішення. ГПУ намагалася відсторонити його від посади, але Вища рада правосуддя відмовила у клопотанні. Пізніше Гречківський заявив, що не піде на угоду зі слідством.

ІА "Вголос": НОВИНИ