Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Мураєва звинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 2 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, обвинувачення особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині або із штучним створенням доказів обвинувачення) КК України.

Повідомляється, що підставою для відкриття справи стало проголошення з трибуни парламенту нардепом Сергієм Пашинським промови щодо неправомірних дій Мураєва.

«Мураєв напередодні в інтерв'ю 112 каналу надав правову оцінку засудженню судом країни–агресора українського кінорежисера Олега Сенцова, як терориста, а саме особу, яка готувала підпали та вибухи, чим поставив під сумнів доцільність можливого обміну О. Сенцова на осіб, які обвинувачуються та засуджені українськими судами за тероризм та сепаратизм», – зазначає Сарган.

Досудове розслідування кримінального провадження проти Мураєва доручено ГСУ СБУ, здійснення нагляду за додержанням законів у формі процесуального керівництва – Генеральній прокуратурі України.

Радимо прочитати: Немає «двох Україн»: є українці і «гражданє тіпа Мураєва»

Раніше під час суперечки з екс-нардепом від ВО «Свобода» Ігорем Мірошниченком Мураєв заявив, що Голодомор не був геноцидом українського народу.

Також у прямому ефірі свого телеканалу Мураєв заявив, що сьогодні на території однієї держави повинні вживатися «дві зовсім різні України», а також закликав українців «розійтися по кутках» і влаштувати референдуми в кожній області.

 

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ