У Лос-Анджелесі пройшла ювілейна 70-а церемонія вручення телевізійної премії «Еммі».

Про це повідомляється на сайті нагороди.

Тріумфаторами премії стали серіали «Гра Престолів» (9 нагород), «Дивовижна місіс Мейзел» (8 нагород), шоу «Суботнім вечором в прямому ефірі» (8 нагород) і серіал «Американська історія злочинів: Замах на Джанні Версаче» (7 нагород ).

Зокрема, найкращим драматичним серіалом став «Гра престолів» каналу HBO, а Пітер Диклейдж, який зіграв Тіріона Ланністеров, отримав приз за найкращу чоловічу роль другого плану.

Кращим комедійним серіалом визнали «Дивовижну місіс Мейзел», який зібрав найбільшу кількість нагород. Виконавиця головної ролі Рейчел Броснахан отримала «Еммі» як краща актриса комедійного серіалу, а за кращу жіночу роль другого плану в комедійному серіалі премія дісталася Алекс Борштейн.

Також статуетки за найкращу режисуру і сценарій отримала Емі Шерман-Палладіно.

Програма SNL також отримала статуетку як найкраща у своїй категорії. Програма складається з музичних номерів і гумористичних реприз, виходить щосуботи на телеканалі NBC з 1975 року. Останнім часом основною темою програми стало президентство Дональда Трампа, якого в SNL виконує Алек Болдуін.

Кращим ток-шоу, за визнанням академії телебачення, стала програма Last Week Tonight with John Oliver, яку випускає телеканал HBO.

ІА "Вголос": НОВИНИ