Про це з посиланням на телекомпанію «Руставі-2» повідомляє «Новини-Грузія».

Найсильніше від удару стихії постраждали села Гурджаанського району, який знаходиться в Алазанській долині. Як заявив місцевий житель Володимир Гогінашвілі, стихія знищила 80 відсотків усього врожаю. «Між тим, багато хто з нас взяли кредити в банку. Якщо влада не допоможе нам хоча б хімікатами, не вдасться врятувати і те, що залишилося. Жоден винзавод не прийме такий побитий виноград», - цитує «Інтерфакс» його слова.

Постраждалі ділянки вже оглянув голова районної адміністрації Джоні Осіашвілі. Він також повідомив про створення комісії, яка встановить розмір нанесеного стихією збитку.

У повідомленні наголошується, що сильний град минулої ночі пройшов також у Хелвачаурському районі Аджарії. У селі Сімонеті він знищив 30 гектарів посівів кукурудзи і квасолі, а також урожай картоплі. Постраждали 15 сімей, більшість з яких належить до категорії соціально незахищених.

Кахетія вважається основним виноробним регіоном Грузії. У липні минулого року ураган практично повністю знищив там 11 тисяч гектарів садів і виноградників. Стихія завдала збитків щонайменше 30 тисячам сімей. Постраждалим були виплачені грошові компенсації від 300 до 900 доларів.

Джерело: Лента

ІА "Вголос": НОВИНИ