Як повідомляє Радіо Свобода, уряд Росії висловив послу Греції в Москві протест після висилки Афінами двох російських дипломатів і відмови прийняти ще двох співробітників зовнішньополітичного відомства. Міністерство закордонних справ Росії заявило, що викликало посла Андреаса Фріґанаса 20 липня, щоб зперечити «проти продовження антиросійських заяв грецької сторони».

Раніше міністерство закордонних справ Греції назвало зневажливими заяви представниці російського МЗС Марії Захарової про видворення Афінами російських дипломатів.

«Заяви представника МЗС Росії є характерним прикладом неповаги до третьої країни і нерозуміння сучасного світу, де держави, незалежно від їхнього розміру, можуть проводити самостійну, багатопланову і демократичну зовнішню політику», – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті грецького відомства.

У МЗС Греції наголошують, що російській владі вчасно повідомили про намір вислати чотирьох громадян Росії і про причини, які за цим стояли.

Нагадаємо, що причина висилки російських дипломатів з Греції стала відома 11 липня. Зокрема, відомо що дипломати РФ у Греції втручалися у процес вирішення історичної суперечки із Македонією.

ІА "Вголос": НОВИНИ