Про це повідомляє «Урядовий портал».

Гройсман нагадав, що рішенням Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма визнано борг ОПЗ перед групою компаній «Ostchem» в загальному розмірі 251 млн доларів, враховуючи штрафні санкції. Південний міський суд Одеської області задовольнив клопотання представників  «Ostchem» про стягнення боргу, і всі спроби оскаржити це рішення не дали результату.

«З метою захисту інтересів держави та недопущення доведення до банкрутства одного з найбільших вітчизняних підприємств, прошу Вас розглянути можливість вступу Генеральної прокуратури України у цю справу», — йдеться у листі глави уряду до Генерального прокурора України Юрія Луценка.   

Звертаючись до керівника НАБУ Артема Ситника, Гройсман закликав провести спеціальне розслідування  діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави.

«Враховуючи стратегічне значення підприємства для економіки та безпеки держави, прошу Вас розглянути можливість проведення розслідування діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави та запобігання доведенню до банкрутства одного з найбільших державних підприємств», — йдеться у зверненні.

ІА "Вголос": НОВИНИ