Прем'єр Володимир Гройсман успадкував від Арсенія Яценюка не лише схильність дурити українців, але й патологічну звичку в усіх проблемах звинувачувати «поганих попередників». Про це на сторінці у "Фейсбуці" написав голова Волинської "Свободи", депутат Волинської облради Анатолій Вітів.

У дописі націоналіст звертає увагу на те, що в української влади є хронічна особливість — у всьому звинувачувати попередників і не визнавати свою бездарність і неефективне управління.

"Українську владу вразила специфічна інфекційна хвороба. Серед її симптомів — відсутність совісті, самолюбування та постійний пошук винних серед попередників. Особливо яскраво риси цього захворювання проявляються у прем'єра Володимира Гройсмана, котрий успадкував від Арсенія Яценюка не лише крісло глави уряду, а й патологічну схильність обманювати українців, покривати корупцію та звалювати все на поганих попередників.

Коли Володимир Гройсман отримав свою посаду, він не скупився на щедрі обіцянки. З упевненим виразом обличчя розказував про потужне зростання економіки, життєдайні реформи та стрімке покращення добробуту українців. Але дива не сталося. Новий прем'єр відзначився стрімким підняттям тарифів, розгулом корупційних схем у лавах уряду та вічними скаргами, що хтось чи щось у цьому Всесвіті заважає йому працювати. Імідж міцного господарника-менеджера, котрого ліпили з Гройсмана, швидко здувся. Виявилося, що ніякий він не менеджер-технократ, а звичайнісінький чиновник на побігеньках в олігархічних кланів».

Крім того, свободівець звертає увагу, на те, що за даними Міністерства соціальної політики, прожитковий мінімум в Україні занижений у більш, ніж удвічі. Однак, влада затягнула стару добру пісню: "У всьому винні попередники".

«Попередників завжди найлегше робити винними в усіх бідах країни. Особливо, якщо сам не маєш жодного бажання демонтувати корумповану систему, а намагаєшся очолити її. Я не здивуюся, якщо через якийсь час Гройсман скаже, що його уряду заважають розвивати економіку, не красти та почати нарешті працювати на добробут країни, психологічна депресія, короткий світловий день узимку чи навіть інопланетні прибульці», — наголошує Анатолій Вітів.

ІА "Вголос": НОВИНИ