Про це він сказав у понеділок під час спеціальної наради з питань розвитку дорожнього господарства, повідомляється у Twitter глави уряду.

«Вимога до «Уктрансбезпеки» – налагодити дієвий і постійний контроль за переміщенням вантажів територією України. Тиждень якісного контролю – і  буде порядок. Не можна розмінювати на хабар в 500 гривень питання якості і безпеки доріг», - сказав Гройсман.

За його словами, такий контроль є вкрай необхідний, оскільки держава «витрачає мільярди гривень на будівництво, а потім навантажують і перевантажують транспорт і, таким чином, руйнують дороги». 

«У нас за різними оцінками біля 50% транспорту їздить з порушеннями вагових норм. Маємо це зупинити», - наголосив Прем'єр.

Він переконаний, що тиждень якісного контролю на дорогах, і порядок буде наведено, а за 3-5 років ситуація кардинально зміниться на краще. 

Глава уряду запропонував долучити до цього процесу сили та засоби Міністерства внутрішніх справ. Йдеться, передусім, про камери спостереження. 

«У нас, приміром, є 78 комплексів – давайте поставимо камери і все зробимо. Думаю, керівники МВС із задоволенням нададуть допомогу», - сказав Гройсман. 

ІА "Вголос": НОВИНИ