Про це він сказав в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».  

За його словами, перш за все, в медицині треба змінювати систему фінансування.

«Лідером змін у цій сфері є Уляна Супрун, з якої дехто хоче зробити ворога всієї України. Я її знаю, в неї характер дуже непростий, і, можливо, вона в спілкуванні дуже незручна, але я зручних ніколи і не шукав», – сказав Гройсман.

Прем'єр додав, що вважає Супрун чесною і не вплутаною у жодні медичні схеми.

«Вона почала наводити порядок, зібрала нову команду –  хтось кращий, хтось гірший, але вони починають все це вичищати, що «поналипало» за багато років. Але дехто починає її звинувачувати за те, в якому стані сьогодні лікарні», – сказав він.

«А хіба вони сьогодні чи вчора такими стали, чи Уляна в цьому винна? Вона навпаки хоче це змінити, і я готовий допомагати. А щодо критиків, то я б сказав, що у нас є два типи політиків: які бачать проблему і готові її вирішувати, а є ті, які намагаються «сипати сіль на рану», – додав керівник уряду.

На його думку, у Супрун та її соратників є шанс все змінити.

На питання, коли ж українці зможуть відчути зміни в охороні здоров'я, Гройсман відповів, що відкриття «Охматдиту» та перинатального центру у Львові, програма «Доступні ліки» і підписання контрактів з лікарями вже свідчать про зміни.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ