Відповідне звернення з'явилося у розпорядженні «Вголосу».

Як відомо, раніше конкурсна комісія із відбору кандидатів на посади керівників закладів охорони здоров'я Львівщини визнала переможцем на посаду директора КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня» Михайла Гичку, головного лікаря цієї лікарні та депутата Львівської облради. Тоді Гичка переміг у конкурсі без конкурентів.

Михайло Гичка очолює і обласну клінічну лікарню, і комісію з питань охорони здоров'я, материнства, соціального захисту Львівської обласної ради. Відтак громадські організації наголошують, що це є очевидним конфліктом інтересів.

«Під час голосування 15 травня 2018 року на сесії обласної ради щодо затвердження Михайла Гички директором КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня» шановним депутатам слід врахувати думку громади області, яку вони репрезентують. Громада Львівської області, а саме активна та прогресивна її частина, не може погодитись з тим, щоб такий одіозний казнокрад отримав чергову п'ятирічну індульгенцію для знищення стратегічного медичного об'єкта Львівщини. Наш народ заслуговує отримати шанс на якісну медицину під керівництвом нових людей – справжніх медиків за покликанням, успішних менеджерів з гідною репутацією»,  кажуть громадські активісти у зверненні.

Також ГО нагадують депутатам про низку скандалів, пов'язаних із Михайлом Гичкою, які, на думку активістів, свідчать про «очевидно недостойну репутацію кандидата»:

«Просимо Вас дати шанс на відродження медицини Львівщини та відхилити кандидатуру Гички Михайла Михайловича на посаду директора КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня» як особу, яка за своїми пріоритетами, способом життя та моральними принципами не відповідає пропонованій посаді».

Нагадаємо, пленарне засідання Львівської облради, на якому депутати мали б затвердити кандидатуру Михайла Гички, відбудеться 15 травня. На попередньому засіданні у квітні депутати не змогли проголосувати за це, адже Гички не було на сесії.

На цю тему читайте також: Сумнівні торги та кримінальні справи: що коїться у Львівській обласній лікарні

Повний текст звернення громадських організацій до депутатів ЛОР

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ