Ініціаторами створення такої ради виступили ГО «Розвиток Громади», ГО «Антикорупційний моніторинг Львівщини», ГО «УСУ АТО» та штаб Львівської обласної партійної організації політичної партії «Національний корпус».

Про це пише ГО «Розвиток громади».

Нагадаємо, у Львові та області, за результатами здійснення заходів громадського та державного контролю, зафіксовано багато точок, які здійснюють несанкціоновану торгівлю паливно-мастильними матеріалами. За попередньою інформацією на Львівщині зафіксовано 24, а у місті Лева 16 «нелегальних заправок». А це, окрім правопорушення, становить ще й значну небезпеку для життя та здоров’я людей, а також навколишнього середовища. Все тому, що «нелегальні заправки» з сумнівною продукцією експлуатуються фактично без врахування протипожежних та санітарних норм, що може призвести до пошкодження обладнання і, як наслідок, його займання та вибухів.
 
У «Розвитку громади» переконанні, що створення координаційної ради дозволить детально промоніторити цю проблематику та здійснювати постійні рейди-перевірки на відповідність усієї документації законодавству та дотриманню умов здійснення ліцензованої діяльності. У результаті це дозволить вирішити проблемне питання «нелегальних заправок» у всій області.
 
До складу Координаційної ради необхідно включити представників громадськості, журналістів, а також контролюючих органів - Управління ДФСУ у Львівській області, Управління ДСНСУ у Львівській області, Департамент ДАБІ у Львівської області, Інспекцію ДАБК у місті Львові, Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Прокуратуру Львівської області, Департамент захисту економіки НП України у Львівській області.
 
У ГО «Розвиток громади» наголошують, що відповідне звернення вже надіслане очільнику Львівщини Олегу Синютці та контролюючим органам, що повинні увійти до Координаційної ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ