На ролику колишній футболіст команди, а тепер працівник клубу Алан Озоріу розповідає про Україну, зазначаючи, що "Україна складається з 24 провінцій".

На самому сайті "Браги" в представленні "Зорі" вказано, що це клуб з Луганська. І що матч міг відбутися саме там, але з 2014 року "на Сході України триває громадянська війна".

У відповідь на це Посольство України в Португалії скерувало листа до футбольного клубу, де нагадало, що окуповані Крим та Севастополь теж є частиною України, яка складається з більше, аніж 24 провінцій. А щодо "громадянської війни", то в листі наведені докази російської агресії проти України.

"Є багато свідчень про те, що війна на сході України є міжнародним конфліктом з повною участю Росії, або шляхом фінансування, або за допомогою надання технічних засобів ведення бою. Війна, спровокована та очолювана Росією проти України, протягом останніх чотирьох років привела до понад 10 тисяч жертв... Вищезгадане відео вводить в оману португальського глядача, особливо про статус Криму та війни, що проводиться Росією проти України. Тому ми просимо, щоб ці факти були виправлені", – йдеться в листі.

 

 

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ