Про це він повідомив у Facebook.

«Після спровокованого ним конфлікту на засіданні Уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів. Поширення викривленої інформації серед наших міжнародних партнерів напередодні важливих для України перемовин з ЄС могло поставити під загрозу їх результати», – пояснив голова уряду причини.

Він зазначив, що в умовах тих викликів, які має сьогодні Україна, питання зміни очільника Міністерства фінансів має бути вирішено невідкладно.

«На жаль, Олександр Данилюк не вніс коректив у вибрану ним лінію поведінки і після обговорення цієї ситуації з членами урядової команди. Тому я не бачу можливості для нього і далі залишатись в її складі і прошу народних депутатів підтримати моє подання», – заявив Гройсман.

Пізніше на сайті Ради з'явився проект постанови про звільнення Данилюка з посади міністра фінансів за №8433. Текст документу наразі відсутній.

Зазначимо, 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра.

Згодом Міністр фінансів України Олександр Данилюк написав листа до «Великої сімки», аби «уникнути двозначності та маніпуляцій» у його конфлікті з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ