Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який був присутнім на підписанні, повідомляє Урядовий портал

«Це важлива мить, якої чекають мільйони українських пенсіонерів. Ми йшли до неї не один день, це було непросто. Але сьогодні маємо важливий момент чи не вперше за часів незалежності побудувати справедливу пенсійну  систему. Наше завдання все зробити для того, аби пенсіонери вже цього місяця отримали вищі пенсії», - сказав Гройсман.

Він подякував Президентові та всім парламентаріям за участь у розробці та остаточному ухваленні реформи і запевнив у готовності всіх служб втілювати ухвалені рішення в життя.

«Ми будемо все робити далі, аби економіка зростала. Я глибоко переконаний, що ми досягнемо успіху - буде більше робочих місць, вищі зарплати. Ми закладаємо основу для майбутніх поколінь, і Пенсійному фонду нічого не буде загрожувати», - сказав Гройсман і додав, що підписання відкриває можливості для роботи всіх служб, для перерахунку пенсій.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко затвердив пенсійну реформу. Закон про пенсійну реформу буде оприлюднений у понеділок, 9 жовтня.

Раніше «Вголос» писав про топ-5 змін, які впровадить в Україні пенсійна реформа.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила у другому читанні законопроект щодо пенсійної реформи. Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року. Свої голоси за пенсійну реформу віддали 288 депутатів з мінімально необхідних 226-ти.

ІА "Вголос": НОВИНИ