Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Недовго чекати на той день, коли я звернуся до Збройних сил України провести десь поруч навчання. Не можу цього терпіти», – заявив прем'єр на засіданні уряду в середу, 4 липня, коментуючи інформацію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що після посилення наприкінці червня боротьби з контрабандою судна з 4 тис. контейнерів стоять у нейтральних водах.

«Їм кажуть – завтра, післязавтра, домовимося про розмитнення за старими правилами. Не домовимося, розмитнюйте!» – розповів Гройсман.

Він звернувся із запитанням до міністра оборони Степана Полторака, чи підтримують ЗСУ таку політику.

«Може, їх потрібно трохи з нейтральних вод Військово-морськими силами підігнати ближче до берега?» – запропонував Полторак, після чого прем'єр заявив про можливість проведення відповідних навчань.

За даними прем'єра, після введення з 21 червня нових заходів на митниці, які передбачають цілодобову присутність там представників поліції, на Одеській митниці платежі в бюджет з одного контейнера зросли приблизно вдвічі – з 0,5 млн грн до 1 млн грн.

«Зараз у багатьох кабінетах істерика, потоку немає. Думаю, вони будуть готові на чимало кардинальних речей, щоб все це відновити», – зазначив Гройсман, але пообіцяв продовжити боротьбу.

Нагадаємо, Кабмін пропонує ввести кримінальну відповідальність за контрабанду в значних, великих та особливо великих розмірах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ