Підвищення заробітної плати лікарів первинної ланки відбудеться у поточному році, що передбачено медичною реформою.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну, повідомляє Укрінформ.

«Ми прийняли закон про зміну системи охорони здоров'я, і якраз цей закон відкриває можливості суттєвого підвищення зарплат для українських лікарів. У 2018 році це має відбутись на первинній ланці, і я наголошую на тому, що у 2018 році ми спільно з Міністерством охорони здоров'я зробимо все для того, щоб знайти правильне рішення в межах реалізації реформи для підвищення заробітної плати українським лікарям», – підкреслив Гройсман.

Разом із тим, він зазначив, що за один рік кардинально змінити ситуацію з оплатою праці медпрацівників по всій системі не вдасться.

«Але я вважаю, що за 2018, 2019, 2020 роки ми доведемо ситуацію в охороні здоров'я до успіху. Буде абсолютна нова якість охорони здоров’я», – наголосив він.

Нагадаємо, що сьогодні Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження про призначення на посаду заступника міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції Ольги Стефанишиної. Новий заступник міністра відповідатиме за напрямки євроінтеграції та закупівель лікарських засобів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ