Про це Володимир Гройсман заявив сьогодні у Києві на зустрічі із регіональною пресою, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Прем'єр згадав, що так само, як і міський голова Львова Андрій Садовий, обійняв посаду керівника міста (Вінниця – авт.) у 2006 році. Тоді Вінниця, як і Львів тепер, мала проблемні питання зі сміттєвим полігоном у селі Стадниця.

Гройсман нагадав, що він пообіцяв і за кілька років вирішив питання із вивезенням і переробкою сміття. Тому вважає, що це питання – компетенція, у першу чергу, керівництва міста, зокрема міського голови, який чомусь досі за стільки років (у Львові– авт.) не вирішив цієї проблеми.

Той самий підхід голова уряду рекомендує застосовувати до проїзду пільговиків. За його словами, з 2016-го року пільги на проїзд надають із місцевих бюджетів, адже перевезення пасажирів – преференція місцевої влади. Тому має бути електронний квиток на кожного мешканця міста і саме місцева влада, на його переконання, має вирішувати, якій категорії громадян надати пільги на проїзд у громадському транспорті, а не переводити стрілки на державу.

Як писав «Вголос», сьогодні під час зустрічі з регіональними журналістами прем'єр-міністр України представив свого нового прес-секретаря і заявив, що створення Антикорупційного суду буде фінальним інструментом відновлення справедливості в країні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ