Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду у середу, 13 червня, повідомляє dt.ua.

Відповідно до ухвалених документів, система передбачає онлайн-реєстрацію будь-яких пристроїв – персональних комп'ютерів, планшетів, смартфонів – без подачі в контролюючі органи документів в паперовому вигляді та безкоштовне використання замість касових апаратів.

«Три цілі ми досягаємо прийняттям нової схеми, Перше – спрощення ведення бізнесу, і це – найголовніше. Друге – покращення обміну в самій фіскальній службі між територіальними відділеннями. Третє – це зменшення тіньового сектору», – зазначила виконувач обов'язків міністра фінансів Оксана Макарова.

Як зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, нова система дає можливість повністю відмовлятися від касових апаратів та щомісячничних внесків на їх обслуговування. Зокрема, бізнес зекономить близько двох мільярдів гривень на додаткових оплатах

«Це не бізнес – продавати касові апарати, це була монополія, на яку поставили всіх, щоб всіх поставити на голку…. Можна сказати, що цей проект – це звільнення від касовоапаратівського рабства», – зазначив Гройсман.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ