Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабінету міністрів 14 березня, – пише Українська правда.

«Я хочу сказати абсолютно чітко всім тим, хто не сплачує аліменти: ми будемо жорстко вас карати. Будемо створювати максимальні обмеження, щоб ви відчували, що життя немає без того, щоб ви платили кошти своїм дітям, турбувались про їхнє благополуччя», – сказав прем'єр.

«Бо як правило: покинули дитину на мамині плечі і гуляють собі. Сімейні цінності і підтримка особливо дітей є пріоритетом. Говорю не тільки як прем'єр, а як батько», – обурювався Гройсман.

Прем'єр оголосив неплатників аліментів «ворогами уряду»:

«Якщо кошти не сплачуєте, знайте, що ви маєте в особі уряду і прем'єр-міністра ворогів. Ми вам спуску не дамо».

Міністр юстиції Павло Петренко відзвітував на засіданні уряду, що в реєстр неплатників аліментів за більш ніж місяць було внесено понад 170 тисяч осіб, серед яких є і депутати, і чиновники, і колишні високопосадовці.

За словами Петренка, 82 тисячам аліментних боржників було заборонено виїзд за кордон, щодо 80 тисяч осіб застосовано заборону користування транспортним засобами, 7 тисяч злісних неплатників оголошені в розшук.

Нагадаємо, влітку 2017 року в Україні аліменти на дітей збільшили на 20%. 

Наприкінці року Верховна Рада ухвалила закон, який посилює покарання за несплату аліментів. Він вводить нові засоби примусового виконання рішень, які можуть застосовуватися до неплатників аліментів. До них належать позбавлення водійських прав і заборона на виїзд за кордон.

У лютому Мін'юст відкрив вільний доступ до реєстру неплатників аліментів та зобов'язав платників раз на три місяці подавати звіт.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ