Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час першого засідання Міжвідомчої комісії з питань забезпечення дотримання правоохоронними органами прав та законних інтересів осіб, передає Урядовий портал.

«Закон покликаний навести лад у відносинах між правоохоронною системою та бізнесом. Наш пріоритет – покращувати умови життя, але це можливо за умов розвитку економіки та підприємництва», - заявив Гройсман.

Він підкреслив, що ключове завдання нової комісії, до якої увійшли переважно представники ділових асоціацій та Офісу бізнес-омбудсмена, – розгляд всіх випадків тиску на бізнес.

«Перевищення повноважень - ми будемо давати свої висновки і будемо звертатися до правоохоронних органів, аби вони приймали кадрові рішення щодо нечесних працівників», - сказав Гройсман.

І також наголосив, що будуть вимоги й до бізнесу – «чесний бізнес, чесна сплата податків».

«Цей баланс треба зберегти», - додав він.

Окрім того, глава уряду зауважив, що проблемою тиску на бізнес «ніхто й ніколи не займався за всі роки незалежності». «Тож завдання - навести порядок і захистити тих, хто створює нові робочі місця», - сказав Прем’єр-міністр.

Він запропонував підприємцям до наступного засідання комісії окреслити випадки тиску на бізнес, аби можна було ухвалити конкретні рішення щодо подальших дій.

ІА "Вголос": НОВИНИ