Про це йдеться в повідомленні Головної прокуратури Грузії, пише «Інтерфакс».

«У разі надходження вимоги про затримання і екстрадиції Леоніда Черновецького в Україну, воно не може бути виконано, адже Леонід Черновецький є громадянином Грузії і його передача в треті країни недопустима», - вказано у повідомленні ГПГ.

Як відомо, уже кілька років Черновецький з сім'єю проживає в приморському місті Кобулеті. Раніше він планував взяти участь в парламентських виборах в Грузії, але потім передумав. В Кобулеті Черновецький займається благодійністю.

Нагадаємо, ГПУ 14 липня повідомила Черновецькому про підозру в зловживанні владою і службовим становищем. Його підозрюють в незаконній передачі землі в оренду під будівництво вертолітного майданчика на користь наближених до екс-президента України Віктора Януковича.

Як уже писав Вголос, 25 липня, слідчі Генпрокуратури отримали дозвіл суду на затримання Леоніда Черновецького з метою його участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Згодом ЗМІ повідомили, що ГПУ хоче оголосити екс-мера у міжнародний розшук.

ІА "Вголос": НОВИНИ