«Ракети дальнього радіусі дії і системи протиракетної і протиповітряної оборони Patriot в Балтійському регіоні потрібно розмістити на постійній основі», – переконана президент Литви Далія Грибаускайте, передає Європейська правда.

Наразі американське озброєння розгорнули у цій країні на час проведення військових вишколів.

«Швидкість відповіді на загрозу з повітря іноді дуже важлива, тому було б дійсно доцільно мати в Балтійському регіоні таке озброєння, і це забезпечило б більш високий рівень безпеки всім нашим країнам», – сказала вона.

У цьому місяці для проведення навчань Tobruq legacy 2017 США вперше розмістили в Литві зенітно-ракетний комплекс великої дальності Patriot.

Грибаускайте зазначила, що оборонні потужності всіх країн регіону слід узгодити, «щоб ми не дублювалися там, де не потрібно, а доповнювали один одного».

 Військові маневри Tobruq Legacy 2017 почалися у Литві 11 липня. У них бере участь приблизно 500 солдатів, а також проводиться перевірка систем повітряної оборони. У вишколах в Литві беруть участь військові зі США, Великобританії, Литви, Латвії та Польщі. Маневри проходять водночас у Чехії та Румунії і завершаться 22 липня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ