У Міністерстві освіти та науки України повідомили, що запровадження воєнного стану наразі ніяк не впливає на освітній процес, у тому числі на пропускний режим у навчальних закладах і графік їхньої роботи.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

За даними відомства, будь-які зміни в роботі закладів освіти можливі за умови, що цього «потребуватиме безпека дітей і захист країни». У такому випадку буде додаткова інформація.

«Сьогодні, і ми сподіваємося, що надалі, жодних змін у роботі закладів освіти не передбачається. Це, зокрема, стосується роботи закладів, що розміщені на території десяти областей, в яких запроваджено воєнний стан», — зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У МОН наголосили, що введення воєнного стану передбачає можливість встановлювати посилену охорону, використовувати потужності та майно навчальних закладів, більш гнучко здійснювати кадрову політику, а також регулювати роботу закладів, зокрема, запроваджувати комендантську годину. Однак ці рішення ухвалюють військові адміністрації, якщо виникає така потреба. Наразі такі рішення не ухвалені.

Раніше повідомлялось, як працюватимуть лікарні, школи й інші установи в умовах воєнного стану.

ІА "Вголос": НОВИНИ