В.о. міністр оборони України Анатолій Гриценко виключає можливість введення в країні надзвичайного стану за ініціативою Президента.

“Я практично виключаю прийняття Президентом рішення про введення в країні надзвичайного стану”, - заявив Гриценко у своєму інтерв’ю газеті „Факты и комментарии”, яке оприлюднено 18 січня.

Як передає прес-служба Міноборони, Гриценко відзначає, що Президент України Віктор Ющенко не схильний до різких дій у внутрішній політиці.

На думку керівника військового відомства, Президент може приймати авторитарні рішення, але він однозначно – не диктатор. “Тому за будь-яких умов я практично виключаю прийняття Президентом рішення про введення в країні надзвичайного стану і стовідсотково виключаю застосування ним сили проти парламенту, як це було в 1993 році в Росії”, – підкреслив він.

В.о. міністра оборони України Анатолій Гриценко також висловив думку, що і Президент, і Кабінет Міністрів України зроблять ще одну спробу налагодити співпрацю як з нинішньою Верховною Радою України, так і з новим складом депутатського корпусу.

Гаряча Лінія

ІА "Вголос": НОВИНИ