Про це повідомляють у прес-службі адміністрації Кемеровської області.

Сьогодні вранці він звернувся до президента Росії Володимира Путіна з заявою про відставку за власним бажанням у зв'язку з пожежею в ТЦ «Зимова вишня», при якому, за офіційними даними, загинули 64 людину.

«Шановні кузбасівців, я зробив все, що міг. Зустрівся з сім'ями загиблих, намагався вирішити питання з наданням допомоги. Ще раз приношу найглибші співчуття. Але треба ж жити, далі жити. Жити, щоб зберігати пам'ять про тих, кого ми втратили», – заявив Аман Тулєєв в відеозверненні.

«Вважаю для себе правильним, усвідомленим, єдино вірним рішенням, тому що з таким важким вантажем на посаді губернатора, ну не можна, морально не можна», – додав Тулєєв.

Як писав «Вголос», пожежа в торгово-розважальному центрі в Кемерово почалася вдень 25 березня. За даними МНС, займання виникло на четвертому поверсі, де знаходяться кінотеатр та дитячі ігрові майданчики.

У результаті пожежі загинуло 64 людини.

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв заявив, що сім'ї людей, які загинули під час пожежі в Кемерово, отримають компенсацію один мільйон рублів (приблизно 480 тисяч гривень).

Трагедія трапилася в дитячій кімнаті, де за попередньою інформацією загорівся поролоновий наповнювач в батутному басейні. Вогонь швидко перекинувся на інші об'єкти, зокрема кінотеатр. Коли почалася пожежа, в приміщенні не спрацювала сирена, багато відвідувачів виявилися заблоковані всередині.

ІА "Вголос": НОВИНИ