Свого часу переатестацію правоохоронців гучно провалили, бо з поліції звільнили лише 7% осіб, половина з яких згодом поновилася на роботі.

Про це «Вголосу» розповів експерт групи Реформи органів правопорядку Реанімаційного пакету реформ, юрист Євген Крапивін.

«Найбільший провал реформи – це те, що кримінальний блок поліції не реформований і це призводить до того, що у нас майнові злочини практично не розслідують, а з іншого боку, якщо говорити про важкі злочини, як-от напади на активістів чи загалом програма захисту важливих учасників проваджень, – на якому рівні все було до реформи, на такому після її впровадження і залишилося», - зазначив він.

Бо цю хвалену переатестацію, за словами експерта, просто гучно провалили, бо тоді з поліції звільнили лише 7% осіб, половина з яких згодом поновилася на роботі. І у цих «старих» кадрів є набагато більше  можливостей тиснути на людей, бо вони розслідують кримінальні провадження, фіксують докази та притягують до відповідальності.

«Та й кількісно їх набагато більше, ніж тих же патрульних. Сумарно слідчих і оперативників (оперативних підрозділів) є майже 40 тисяч, а патрульних – 12 тисяч. І саме на них треба звертати більше уваги, адже вони залишаючись «старими» людьми зі старими практиками, є сьогодні  небезпечними», - резюмував Крапивін.

Більше читайте тут: «Чи повернуть Нацполіції «людське обличчя»?».

ІА "Вголос": НОВИНИ