Протягом двох місяців, з дня повномасштабного вторгнення росії в Україну, через кордони з ЄС до Львівської області було завезено 135 тисяч тонн гуманітарної допомоги.

Про це сьогодні, 27 квітня, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

З цих 135 тисяч тонн - 50 відсотків на замовлення благодійних фондів та організацій.

«Львівська обласна військова адміністрація була вказана кінцевим отримувачем у 10 відсотків випадків. Найбільше гуманітарної допомоги завозили «Карітас», «Народна самооборона Львівщини» та «Вільні та небайдужі», - розповів він.

За його словами, у Львові розробили систему обліку гуманітарної допомоги. Вона дає змогу побачити від кого і що надійшло, куди розподілено і які є залишки на складах.

«Доступ до цієї інформації можемо надавати всім зацікавленим особам. Цією системою зараз користуються 21 обласна адміністрація», - каже Максим Козицький.  

На складах Львівщини, які координує обласна адміністрація, було розподілено близько 9 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Ця допомога пішла у Київську, Миколаївську, Харківську, Полтавську та Дніпропетровську області.

«71 авто «швидкої» допомоги було скеровано в інші області як гуманітарна допомога», - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», за два місяці повномасштабного вторгнення росії в Україну ворог випустив на Львівщину 30 ракет.   

ІА "Вголос": НОВИНИ