Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Нагадаємо, управління освіти виявило намір передати частину відновлених приміщень дитсадка № 42 «Дивосвіт» на вул. Сміливих в оренду іншому дитсадку. Не зупинило управління й те, що обидва дошкільні навчальні заклади знаходяться в різних районах – Франківському і Галицькому відповідно. В.о. управління освіти Зоряна Довганик таке рішення мотивує тим, що у дитсадка №21 є потреба у додаткових групах,  тоді як в дитсадка №42 такої потреби немає. Тим часом завідувач ДНЗ№42 Наталія Заранська пояснила, що управління завідомо надає недостовірну інформацію, адже у них на електронній черзі так само стоять діти. Фактично, є 107 дітей при нормі 80 дітей на ці 4 відновлені групи. Депутатів також зацікавило, чому пріоритет надають саме садочку№21, а не, скажімо, сусіднім садочкам у цьому ж районі №№ 37 63 чи іншим, невже у них немає потреби? На що Зоряна Довганик відповіла, що до них звернувся саме 21 садок. У ДНЗ №42 вбачають у таких намірах ознаки корупційного злочину. 

Більше того, як з’ясувалося під час розгляду цього питання, управління освіти до сих пір немає декларації про завершення ремонтних робіт у цих групах, однак вже підготувало проект ухвали про їх передачу в оренду. Керівник ДНЗ №42 додала, що ці приміщення є частиною цілісного майнового комплексу, тому передавати їх в оренду є неприпустимо.

Член гуманітарної комісії, депутат Ігор Дякович запропонував перенести розгляд цього питання. За словами депутата, коли виділялися кошти на ремонт цих приміщень, у бюджеті чітко було прописано, що це відновлення груп ДНЗ№42. Тому, яким чином вони стали «вільними», невідомо.  Окрім того виникають правові колізії і з поділом цілісного майнового комплексу, тому Ігор Дякович наголосив, що тут потрібна юридична оцінка.

«Наприклад, як батькові, мені було б цілком фіолетово в садочок з яким номером  віддавати дитину. Якщо мені скажуть, що в садку №21 немає вільних місць, а є в садку 42, хіба це щось змінило б? Приміщення і локація одні й ті самі, яка різниця, який там стоїть номер садку?», – наголосив депутат. Члени батьківського комітету садку №42 також наголосили, що вони не бачать жодної логіки в рішеннях чиновників. Для чого у відремонтовані приміщення «вселяти» інший садок, як потім ділити спільну кухню, спортзал і так далі? «Адже навіть, якщо теоретично залишаться не заповненими місця дітьми з черги дитсадка №42, їх можна запросто заповнити іншими дітьми, які стоять у чергах в інші заклади», – наголошують батьки.

Відтак члени комісії таки перенесли розгляд цього питання. Паралельно вони домовилися наступного вівторка виїхати у дитсадок «21 і дитсадок №42 та подивитися на картину зсередини. А також ознайомитися з електронною чергою в обидва садки.

Нагадаємо, раніше батьків, що стоять в електронній черзі у ДНЗ№42 «Дивосвіт» у м. Львів, приголомшило рішення депутатської комісії з питань комунальної власності, яка підтримала проект ухвали про передачу частини відновлених приміщень дитсадка №42 в оренду іншому дитсадку – №21. 

Також колектив працівників, батьків, та адміністрація дошкільного навчального закладу№42 поширили звернення, в якому наголосили: ми вкрай обурені діями чиновників від освіти, які таємно від колективу та  керівника підготували звернення ще від 1 вересня 2016 року «Про надання в оренду ДНЗ №21 нежитлових приміщень ДНЗ№42 , загальною площею 889,1 кв м, які «є вільними, не використовують і не задіяні.

ІА "Вголос": НОВИНИ