Про це йшла мова під час оперативної наради у Волинській ОДА, передає власний кореспондент «Вголосу».

За словами начальника головного управління Державної фіскальної служби області Світлани Савчук, на Волині до проведених відповідними комісіями рейдів заготівельними пунктами закупівельна ціна на чорницю становила 24 гривні за кілограм. Нині ж її вартість знизилась до 10-12 гривень за кілограм.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик зауважив, що за матеріалами деяких засобів масової інформації, ціна кілограму чорниці, котру експортують до Польщі, складає 400 гривень. Через це ні заготівельники не отримують належних коштів за свою працю, ані територіальні громади – відповідних надходжень до місцевих бюджетів.

«Давайте будемо наводити порядок. Проаналізуйте, будь ласка, хто стоїть за оптовиками. Я хочу, щоби на ринку Волині, незалежно від того, чи це є українська чи іноземна компанія, всі діяли на однакових умовах та за однаковими правилами. І всі сплачували податки через ДФС в державний або місцеві бюджети, а не складали різні схеми, намагаючись волинські ягоди продати за документами інших областей держави Україна, як це зазвичай було в минулому чи позаминулому роках», –сказав Володимир Гунчик.

Водночас, за інформацією джерел власкора «Вголосу», ціни на чорницю штучно знизили не без сприяння місцевих органів влади.

Нагадаємо, волиняни цього року заробили на ягодах майже 2 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ