Головний тренер «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола пояснив своє рішення не вносити Олександра Зінченка у заявку на матч проти донецького «Шахтаря» у Харкові.

Про це повідомляє «Футбол 24».

Перед матчем третього туру Ліги чемпіонів «Шахтар» — «Манчестер Сіті» усі українські вболівальники сподівалися побачити на полі Олександра Зінченка, котрий є вихованцем футбольної академії «гірників».

Підливав олії у вогонь і наставник «містян» Хосеп Гвардіола. Перед матчем іспанець заявляв, що Зінченко може зіграти проти «Шахтаря» на незвичній позиції. Крім цього, Пеп узяв Зінченка на передматчеву прес-конференцію, що було хорошим знаком для українця.

Звісно, на появу Олександра в основі «Сіті» шансів було небагато, все ж його партнерам було надзвичайно важливо здобути три очки, а ослаблений склад «Шахтаря» був чудовою нагодою для цього. А от вихід Олександра на заміну за комфортного «містянам» рахунку був би цілком логічним.

Сподівався вийти на поле і сам Олександр. У передматчевому коментарі він повідомив, що взяв 27 квитків для родичів і друзів. Усі з нетерпінням чекали заявки «Манчестер Сіті» на матч. Список гравців, котрих Гвардіола вніс у протокол, був з неприємним сюрпризом: Зінченка не було навіть на лаві запасних.

«Шахтар» не зумів протиставити «Сіті» нічого — «містяни» впевнено перемогли з рахунком 3:0 і повністю контролювали хід поєдинку.

Після матчу Пеп пояснив, чому Зінченка не було у заявці.

«Для мене це було дуже важке рішення. Я знав, що його родина та друзі тут, на стадіоні, але я мав інших гравців і вирішив зробити ставку на них. Я перепросив у нього та побалакав із ним. Він молодий гравець і матиме інші шанси. Зінченко не потрапив у заявку з тактичних міркувань. Якби хтось із футболістів отримав травму, мені було б легше перелаштувати команду тими виконавцями, котрих я обрав. Нам потрібен був центральний півзахисник, тому я включив у заявку Фодена», — сказав Гвардіола.

Цікаво, що у спарингу проти Італії Зінченко діяв саме на позиції центрального хавбека.

Залишається сподіватися, що Пеп дотримає слова та розраховуватиме на українця в наступних матчах. Олександр уже довів свою профпридатність і заслуговує на можливість продемонструвати свій прогрес.

ІА "Вголос": НОВИНИ