Про це стало відомо зі стенограми засідання уряду від 23 квітня 2014 року, оприлюдненої нардепом, радником голови МВС Антоном Геращенко.

Згідно зі стенограмою, Сергій Бочковський заявив, що його кандидатуру на посаду вніс тодішній міністр оборони Михайло Коваль (згодом знятий з посади). Присутній на засіданні перший заступник міністра оборони Богдан Буца заявив, що «Міноборони розглянуло це питання і одноголосно підтримало» кандидатуру Бочковського.

Віталій Ярема, який тоді займав посаду першого віце-прем’єр міністра, особисто попросив підтримати Бочковського: «Фахівець, людина, яка має досвід, і я особисто проводив з ним бесіду. Є думки, як покращити ситуацію в Службі надзвичайних ситуацій, сьогодні вже починається сезон пожеж, тому прохання підтримати» (весь текст нижче).

Геращенко оприлюднив витяг зі стенограми у відповідь на закид екс-міністра екології Андрія Мохника у тому, що кандидатуру Бочковського «проштовхували» міністр МВС Арсен Аваков і голова уряду Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, 28 березня Печерський райсуд заарештував Бочковського та його заступника Сергія Стоєцького на 2 місяці з можливістю звільнення з-під варти за умови внесення застави у сумі 1,182 млн. гривень. Їх звинувачують у хабарництві та розкраданні на тендерах.

Обох керівників ДСНС було затримано слідчими МВС безпосередньо під час засідання уряду 25 березня.

Віталій Ярема минулого літа був призначений генпрокурором України. У лютому 2015 року після низки корупційних скандалів він та кілька його заступників пішли у відставку без будь-яких офіційних звинувачень.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ