Співробітники кіберполіції в Івано-Франківській області викрили відомого на спеціалізованих сайтах і форумах хакера.

Зокрема Кіберполіція встановила, що на початку минулого року фігурант виклав на одному із форумів оголошення про продаж з 773 мільйонів адрес електронної пошти та 21 мільйон паролів.

Запропонована хакером «збірка» обсягом 87 ГБ становить лише невелику частину із загального обсягу даних, якими він заволодів. Подібних баз викладених і зламаних паролів у хакера виявлено більше 3 ТБ. До них входили персональні та фінансові дані жителів ЄС та США.

Зокрема зафіксовано факт продажу баз даних з логінами та паролями до електронних поштових скриньок, пін-кодами до банківських карток, електронних гаманців криптовалют, рахунків PayPal, відомостями про комп’ютери, зламані для  їхнього подальшого використання в бот-мережах чи для організації DDoS-атак.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання хакера вилучено комп’ютерну техніку, телефони, магнітні носії інформації, 187 тисяч гривень, понад 5 тисяч доларів.

Триває досудове розслідування кримінального провадження, вирішується питання щодо оголошення хакеру про підозру. Йому загрожує до 6 років ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що Кіберполіція викрила шахраїв, які брали плату за працевлаштування за кордоном і зникали.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ