У вівторок постачальник електронної пошти Mimecast заявив, що хакери захопили його продукти, щоб шпигувати за клієнтами.

Як пише ВВС, компанія заявила, що її попереджала про напад служба безпеки Microsoft.

Також компанія зазначила, що постраждало близько 10% від її понад 36 000 клієнтів, але вона вважає, що атака була націлена на певних користувачів.

Прес-секретар Mimecast Лора Барнс відмовилася від коментарів. «Наше розслідування триває, і на даний момент у нас немає додаткової інформації», – заявила вона.

Mimecast надає низку засобів захисту електронної пошти, таких як системи для блокування шкідливих веб-посилань, спроб фішингу та зловмисників, які використовують підроблені дані, щоб обдурити своїх жертв на розкриття конфіденційної інформації.

Троє слідчих з питань кібербезпеки на умовах анонімності заявили про підозри, що хакери, які скомпрометували Mimecast, були тією самою групою, яка вдерлася до американського виробника програмного забезпечення SolarWinds та безлічі вразливих американських державних установ.

Хакерство SolarWinds було розкрито минулого місяця і є однією з найамбітніших кібершпигунських кампаній, коли-небудь розкритих. Американські спецслужби звинуватили Росію, яка неодноразово заперечувала ці звинувачення.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ