Про це повідомляє УНН з посиланням на охорону фірму з кібербезпеки «McAfee».

У повідомлені було зазначено, що під час останнього місяця електроні листи, заражені шкідливими програмами, були відправлені організаціям, пов’язаним з іграми, що відбуватимуться у корейському місті Пхьончхан.

Повідомляють, що встановити відповідальних не вдалося. Під час минулих подібних атак зловмисники намагалися заволодіти паролями та фінансовими даними.

«Більшість компаній, які опинилися під ударом, беруть участь у підготовці до Олімпіади. Постраждали фірми, що забезпечують інфраструктуру або надають підтримку», — повідомили у “McAfee”.

Е-мейли зі зловмисними програми надходили на електронні пошти компаній із сінгапурської IP-адреси. У тексті таких повідомлень отримувачам пропонували відкрити програми в тестовому режимі. Відправники листів видавали себе за працівників Національного центру протидії тероризму Південної Кореї, який у цей час проводив антитерористичні навчання в регіоні.

Експерти попереджають, що це, ймовірно, не остання кібератака на зимові Олімпійські ігри, які відбудуться в лютому 2018 року в південнокорейському місті Пхьончхан.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ