Як повідомив південнокорейський депутат Лі Чхоль Хі, інформацію отримали від міністерства оборони його країни. З-поміж таємних документів були плани військових дій, розроблені США та Південною Кореєю, –пише ВВС Україна.

Міністерство оборони Південної Кореї поки відмовляється коментувати цю заяву.

Хакерам вдалося викрасти 235 гігабайтів військових документів з Об'єднаного центру захисту інформації. 80% з них ще не ідентифіковані. Викрадення відбулося у вересні минулого року. У травні Південна Корея повідомила, що викрадена велика кількість даних і що кібератаку, ймовірно, вчинила Північна Корея. Водночас більше інформації не повідомили.

Північна Корея тоді спростувала претензії. Як повідомляє південнокорейське агентство Yonhap, на Сеул в останні роки було скоєно безліч кібератак. Мішенню більшості з них були урядові сайти та сервери. Вважається, що КНДР має спеціально навчений штат хакерів, які знаходяться за межами країни, зокрема у Китаї.

Новина про те, що Пхеньян отримав доступ до планів Сеула і Вашингтона у разі повномасштабної війни на Корейському півострові, вочевидь, ніяк не може посприяти зменшенню напруги у відносинах між США і КНДР.

Нагадаємо, що останнім часом США і КНДР виступали з все різкішими заявами у бік один одного. США вимагають від Пхеньяна припинити випробування ядерної та ракетної зброї. Керівництво КНДР, своєю чергою, заявляє, що не має наміру згортати ядерну програму і відмовлятися від випробувань.

На початку вересня КНДР заявила про успішне випробування водневої бомби, який призначений для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет.

Під час виступу в ООН в середині вересня американський президент Дональд Трамп заявив, що Вашингтону доведеться знищити Північну Корею, якщо Пхеньян буде загрожувати США або їхнім союзникам. Також Трамп заявив, що лідер КНДР Кім Чен Ин йде «шляхом самогубства».

Лідер Північної Кореї відповів, що «божевільного американського стариганя» доведеться, ймовірно, «приборкувати вогнем».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ