Таке рішення суд виніс сьогодні, 13 грудня.

Суд продовжив Зайцевій термін тримання під вартою до 10 лютого 2018 року без права внесення застави.

Захист проти такого клопотання не заперечував.  

Як писав «Вголос», трагічна ДТП у Харкові сталася ввечері 18 жовтня. Тоді п'ятеро людей загинули на місці, ще шістьох забрали до лікарні у тяжкому стані. 26 жовтня стало відомо, що на лікарняному ліжку померла ще одна дівчина, 20-річна Діана Берченко. Олена Зайцева, прийомна донька відомого бізнесмена Василя Зайцева, була за кермом Lexus і на час аварії брала участь у автоперегонах.  Встановлено, що вона проїхала на червоне світло, що зумовило зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував Геннадій Дронов. За даними ЗМІ, він є місцевим рітейлером.

Зайцеву заарештували на два місяці без права внесення застави. Суд також позбавив її водійських прав і наклав арешт на обидва автомобілі-учасники ДТП.

Під час судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина під час ДТП перебувала під впливом опіатів. Натомість захист заявив, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.

Версія захисту Зайцевої – у ДТП винен водій Touareg, який рухався на жовте світло світлофора. Захист Дронова це звинувачення спростовує, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло. Раніше Дронов проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати Дронова потерпілим.

На початку листопада Геннадію Дронову повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян»). За цією ж статтею звинувачують і Олену Зайцеву.

6 грудня в організмі водія автомобіля Lexus Олени Зайцевої виявили речовини, що містять кодеїн.

Олена Зайцева заявила, що визнає свою провину у смертельній аварії в Харкові і готова відповідати за це перед законом.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ