Він отримав найпотужніший серед серійних автомобілів п'ятициліндровий двигун: тепер бензиновий силовий агрегат розвиває 400 кінських сил, передає Автоньюс.

У наддувному моторі 2.5 TFSI, який також встановлюють на Audi TT RS, використані блок циліндрів і картер з легких сплавів, встановлено новий турбокомпресор і більш ефективний інтеркулер. Крім цього, запроваджено комбіноване впорскування палива - у впускний колектор і безпосередньо в циліндри. Силовий агрегат став на 26 кг легшим і на 33 к.с. могутнішим за колишній. Максимальний крутний момент склав 480 Нм (доступний в діапазоні від 1 700 до 5 850 об / хв).

Audi RS 3 Sportback, як і раніше, оснащується семиступінчастим «роботом» S tronic з двома зчепленнями і повнопривідною трансмісією з багатодисковою муфтою в приводі задньої осі. З 0 до 100 км / год пятидверка розганяється за ті ж 4.1 секунди, що і представлений восени минулого року на автосалоні в Парижі седан RS 3. За замовчуванням максимальна швидкість обмежена на 250 км / год, але за доплату обмежувач можна буде «зрушити» до 280 км / год.

Хот-хетч оснащується підвіскою зі спортивними налаштуваннями. У порівнянні з цивільними Audi A3 дорожній просвіт зменшений на 25 мм, а задня колія розширена на 20 мм. Вже в базовій комплектації встановлені світлодіодні фари, задній спойлер і спортивна випускна система з овальними патрубками по боках від дифузора. У списку опцій: адаптивна підвіска, керамічні гальма, цифрова приборка Virtual Cocpit з 12.3-дюмовим дисплеєм, «пробковий» автопілот і 705-ватна аудіосистема Bang & Olufsen.

Європейський старт продажів оновленого Audi RS 3 Sportback запланований на серпень 2017 року. Базова п'ятидверка стартує з 54.6 тисяч євро, седан - з 55.9 тисяч євро. Причому продажі чотиридверного RS 3 також перенесені на кінець літа, хоча спочатку він повинен був вийти вкінці попереднього року.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ